Maioneză vegană,  de post

Un mit vechi spune că este greu să ai o alimentație pe bază de plante, deoarece nu prea ai ce să mănânci. Ei bine, am depășit demult epoca în care accesul la informații era restricționat, așa că, în zilele noastre cu puțină voință, poți înlocui aproape orice preparat din alimentația bazată pe ingrediente de origine animală. 

Te-ai gândit vreodată că poți face tradiționalele salate boeuf cu maioneză vegană? Fără lapte și fără ouă, doar din plante, doar cu 4 ingrediente. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă de maioneză vegană:


  • 100 ml lapte vegetal (soia, migdale, caju, orez);
  • 200 ml ulei;
  • 1 vârf de linguriță sare;
  • 2 linguri zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Într-un blender sau mixer vertical se adaugă ingredientele și se mixează până când maioneza devine consistentă, aproximativ 2 minute.

Poftă bună!


Comentarii